INVITAŢIE


 

AIRE_logo_La CONCURSUL  “FESTIVALUL IDEILOR CREATIVE”, editia a IV-a, concurs înscris in CAER, loc de desfăşurare: Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei, în data de 23-24 mai 2019

1. Argument justificare:

Considerăm că este aproape o datorie morală ca profesorul să folosească acele metode și procedee didactice, care să contribuie la punerea în evidență la maximum a capacităților personale a fiecărui elev. Şcoala are datoria să creeze un cadru propice de exprimare a laturii creative a elevilor. Acestei exigențe îi răspunde foarte bine teoria inteligențelor multiple creată de profesorul Howard Gardner, teorie care ar necesita punerea în practică în fiecare scoală. Avantajele pentru elevi sunt vizibile, fiecare elev își poate etala calitățile, permite dezvoltarea stimei de sine, a încrederii în forțele proprii și dorința de perfecționare. Este foarte important să înțelegem că nu toți elevii pot performa la toate disciplinele, cu siguranță ne-am dori să avem elevi care să aibă o pregătire enciclopedică, dar având în vedere diversificarea conținuturilor, noi apreciem că dacă elevul are dorința de a se perfecționa în ceea ce știe să facă cel mai bine, să-și dorească să fie corect și lucrul făcut de el să fie bine făcut. Aceste trăsături de caracter, odată formate, îi vor folosi toata viaţa şi lui şi comunităţii în care va trăi dar şi societăţii în ansamblul său.

2.Scopul proiectului;

Organizarea unui cadru care să dea posibilitatea ca elevii din clasele VII- XII, să prezinte idei şi creaţii proprii în domeniul tehnico-ştiinţific iar maniera de elaborare şi prezentare va fi la alegere: tehnico-ştiinţifică sau artistică(arte vizuale, teatru, divertisment, muzică, pagini WEB), astfel ei având prilejul să se manifeste în cele mai diverse domenii. Singura restricţie este ca ideea să fie creatoare în folosul propriu sau general.

3. Obiectivele specifice ale proiectului;

-  evidenţierea posibilităţilor creative ale elevilor şi a modalităţilor de exprimare prin tehnici diferite;

-  stimularea creativităţii şi imaginaţiei elevilor prin realizarea unor „produse originale”;

-  crearea unui mediu educaţional care să motiveze elevul în procesul gândirii critice, a independenţei în gândire şi exprimare;

      Lucrările participante la Concurs vor fi expuse la standuri, pe secţiuni:

a.      Tehnic

b.      Ştiinţe

c.       Economic

d.      Tehnologia Informaţiei şi Comunicării - Informatică

e.       Arte vizuale

- elevii sau grupul de elevi care au realizat lucrările le vor prezenta în faţa juriului stabilit într-un mod cât mai inedit şi original, elevii vor putea folosi mijloace de exprimare/prezentare diverse.

 

Ř !!! Lucrările participante la Concurs, vor fi descrise şi fotografiate apoi publicate într-o revista cu ISSN, intitulată Şcoala creativităţii.

Ř !!! Postarea regulamentului concursului o gasiti pe site-ul www.fic2019.colim.ro şi pe pagina de promovare a şcolii;

 

Va asteptam cu fisa de inscriere pana joi, 29 mai 2017, lucrările practice vor fi expuse pe standuri joi, 31 mai 2018, în dimineaţa concursului.

 

VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!